2024-03-19

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo представила кросовер Tonale

Італійський автовиробник Alfa Romeo офіційно представив свій новий кросовер Tonale.

Автомобіль став першою новинкою компанії за останні п’ять із половиною років. Свою назву кросовер отримав на честь перевалу в Альпах. У модельному ряду Alfa Romeo новий SUV стане наступником хетчбека Giulietta і буде найдоступнішою моделлю бренду.

За габаритами Tonale є однокласником таких кросоверів, як Audi Q3, BMW X1 та Volvo XC40: його довжина становить 4528 мм, ширина – 1835 мм, а висота – 1604 мм. В основі Tonale фіатівська платформа FCA Small Wide, як і у Jeep Compass.

Alfa Romeo Tonale

Як заявляють розробники, новинці дісталися найгостріший у класі кермовий механізм з передаточним відношенням 13,6:1 та унікальна для сегмента електромеханічна гальмівна система Integrated Brake System, якою раніше оснащувалися лише Giulia та Stelvio. Покупцям Alfa Rome Tonale запропонують широкий вибір силових агрегатів. Найпростіша версія кросовера має турбодизель 1.6 (130 к.с.), шестиступінчастий «робот» із двома зчепленнями та передній привід. Але в компанії вважають, що найбільш масовими стануть гібриди — перші в історії марки. Під капотом гібридної версії встановлено нову бензинову турбочетвірку 1.5, яка працює за економічним циклом Міллера. Вона має, турбонаддув та стартер-генератор з ремінним приводом. Початкова версія видає 130 л.с., але передбачено також варіант потужністю 160 л.с. Такі гібриди мають семиступінчастий «робот» з двома зчепленнями, і в нього вбудований 48-вольтовий електромотор, що видає 20 л. та 55 Нм. Гібриди мають тільки передній привід з електроннокерованим блокуванням диференціалу.

Alfa Romeo Tonale

Для ринку США кросовер отримає 2,0-літровий 260-сильний бензиновий турбомотор, що поєднується з класичним дев’ятиступінчастим «автоматом» та повним приводом. На вершині глобальної гами — гібрид Tonale PHEV, що заряджається. Передні колеса обертає бензинова турбочетвірка 1.3 MultiAir у парі з класичним шестиступінчастим «автоматом», а задні колеса – електродвигун (122 л.с.). Максимальна потужність такої системи – 275 л.с. Виготовлятиме Alfa Romeo Tonale буде італійський завод в Помільяно д’Арко, де випускаються хечтбеки Fiat Panda. Продавати кросовер почнуть із Європи, де новинка з’явиться вже восени.

джерело