2024-03-19

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Mazda CX-60

Mazda представила новий кросовер CX-60 з неймовірною потужністю

Офіційна прем’єра першого плагін-гібриду Mazda CX-60 відбудеться 8 березня 2022 року.

П’ятимісний кросовер Mazda CX-60 – перша з двох моделей лінійки Large Product Group («великих продуктів»), які з’являться на ринку Європи до 2024 року.

Готуючись до прем’єри, компанія опублікувала 12-секундний проморолик, у якому можна роздивитися лише передню частину кузова та «фірмовий» кросоверний профіль. Як видно, «ніс» CX-60 прикрасили потужні ґрати радіатора, поєднані в одне ціле з агресивними фарами, та передній бампер із вертикальними повітрозабірниками, як у молодшого CX-50.

Як підтвердили у компанії, Mazda CX-60 буде першим плагін-гібридом марки. Кросовер укомплектують силовою установкою, що складається з 2,5-літрового чотирициліндрового бензинового двигуна та електромотора. Сукупна віддача агрегатів перевищить 300 к.с. Також натякнули на можливість повного приводу, але докладної інформації про специфікації наразі немає.

Надалі обіцяні два «м’які» гібриди з новими рядними шестициліндровими двигунами Skyactiv-X (бензиновий) та Skyactive-D (дизельний), доповненими 48-вольтовим стартер-генератом. Більше подробиць про кросовер з’явиться під час офіційної прем’єри.

Крім Mazda CX-60 у лінійку «великих продуктів» увійдуть семимісний кросовер CX-80 для європейського та японського ринків та CX-70 і CX-90, призначені для Північної Америки та інших ринків. Усі чотири моделі мають дебютувати у 2022 та 2023 роках.

Джерело