2024-04-23

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Mini-John-Cooper-Works-electric

MINI випустять заряджені електромобілі John Cooper Works

Вперше про роботу над електричної версією самого спортивного MINI заговорили близько місяця тому, коли BMW представляв кросовер iNext.

Тоді, на презентації, представники BMW не сказали ні слова про свою електричну новинку, але через місяць MINI офіційно оголосив про початок дорожніх випробувань самого спортивного в лінійці MINI John Cooper Works. І були навіть представлені перші офіційні фотографії.

Поки компанія не готова представляти будь-яку технічну інформацію про новий електричний хетчбек. Просто кажуть про те, що її співробітники «готують наступний крок в розробці електричних моделей John Cooper Works». При цьому MINI заявляє, що не припинить роботи над автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння.

Новий електричний прототип, навіть прихований під камуфляжем, не став сенсацією. У всякому разі, зовні.

Mini-John-Cooper-Works-electric

Він став розумним гібридом між двома спортивними хетчбеамі марки: MINI JCW GP і стандартним електричним MINI. Це розвинені крила і великий спойлер і глуха «решітка» радіатора і відсутність вихлопної системи.

Залишилося дочекатися технічних характеристик. Поки ж стандартний електричний MINI видає 184 к.с. потужності, 270 Нм крутного моменту. До сотні він розгониться за 7,3 секунди і розвиває до 150 км/год максимальної швидкості. При цьому 32,6-кіловатна батарея здатна проїхати 270 кілометрів.