2024-04-25

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Fisker Alaska

Fisker готує новинку “Alaska”

Глава компанії пояснив, що поки на зображенні зображено передсерійна версія «електровантажівки»: а серійна Fisker Alaska буде виглядати «радикальніше».

Про те, що американський електромобільний стартап Fisker Inc. готується розширити свою продуктову лінійку, ЗМІ повідомили ще влітку 2020 року. Нагадаємо, на чолі компанії знаходиться данський дизайнер і підприємець Хенрік Фіскер (до речі, це не перший його проект: так, Fisker Automotive довелося продати китайському виробникові комплектуючих Wanxiang). Модельний ряд поповниться за рахунок чотирьох новинок, які повинні з’явитися на ринку до 2025 року.

Однією з раніше анонсованих новинок стане пікап. Перше зображення автомобіля було опубліковано ще в лютому минулого року, правда, незабаром його видалили. На тій картинці на кормі вантажівки був напис Alaska, однак, поки що невідомо, чи дістанеться це ім’я в результаті серійної моделі.

Fisker Alaska

Тепер глава компанії Fisker Хенрік Фіскер опублікував новий тизер майбутнього вантажівки (зображення з’явилося в його особистому профілі LinkedIn). Автомобіль на новій зображенні відрізняється від того, який мигцем здався в минулому році. Так, у нього на задній частині з’явився «комплект», що складається з кутових світлодіодних задніх ліхтарів, а також пара вертикальних ліхтарів в основі заднього бампера.

Судячи з малюнка, по верхній частині даху проходить третій стоп-сигнал: він простягнувся на всю ширину спойлера. Пікап отримав колісні диски з сріблястими і чорними спицями, а також дверні ручки, встановлені врівень. Цікаво, що на малюнку ручки ззаду розташовуються за межами дверей для другого ряду сидінь.

За словами Хенріка Фіскер, на тізері зображено над серійна версія нового електричного пікапа бренду. Він підкреслив, що представлений варіант дизайну моделі не є остаточним, і пообіцяв, що фінальний варіант буде «набагато більш радикальним».

Ніяких технічних подробиць про новинку поки немає. Єдине, про що глава Fisker згадав, так це про те, що виробник має намір випустити найлегший електричний пікап в світі. Інформація про ємності батарей і потужності силової установки поки не розкривається.