2024-04-20

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Свічки розжарювання

Свічки розжарювання: як відрізнити підробку від оригіналу?

Всі досвідчені автолюбителі знають, що найкраща запчастина для автомобіля – оригінальна, тобто та, що встановлювалася на авто безпосередньо на складальному конвеєрі. Саме такі комплектуючі гарантують чітка відповідність усім вимогам і за розмірами, і за якістю матеріалів виготовлення. На жаль, практика використання аналогів нікуди не йде, адже багато неоригінальних деталей виявляються цілком придатними для використання, хоча і часто забезпечують набагато менший термін служби. Головна ж причина їх покупки – можливість серйозно заощадити, але на практиці автовласники продовжують переконуватися в правдивості відомої приказки, яка стверджує, що «скупий завжди платить двічі».

Свічки розжарювання

Чи можна економити на свічках накалу?

Оригінальна свічка розжарювання – це та, що рекомендується до установки виробником транспортного засобу. Віддавши перевагу оригінальним комплектуючих, вдасться уникнути більшості потенційних проблем, адже така свічка розжарення матиме:

  • правильний діаметр і крок різьби кріплення,
  • потрібну спадистість конуса,
  • оптимальну довжину робочої частини,
  • необхідне значення опору і т. д.

Це завжди забезпечить правильну установку деталі і її коректну роботу. При цьому повну відповідність свічок стандартам за якістю матеріалів виготовлення гарантує їх високий експлуатаційний ресурс.

Спроба заощадити на таких деталях завжди збільшує ризик того, що свічка просто не відпрацює належний термін служби і потребуватиме передчасної заміни. Іноді неоригінальний компонент системи пуску може призводити до некоректної роботи блоку управління двигуном. Все це – джерело додаткових витрат, які дуже легко «з’їдять» всю економію!

Свічки розжарювання

Підроблені «оригінальні» свічки

Ще одна поширена проблема – продаж підробок під виглядом оригіналу. У випадку зі свічками накалу розпізнати контрафакт допоможуть наступні дії:

  1. Уважно вивчіть упаковку і переконайтеся в наявності штрих-кодів. Всі букви і цифри повинні читатися чітко і недвозначно. Також фірмова оригінальна продукція часто має на упаковці голограми, блискучі стікери або етикетки-пломби.
  2. Далі вивчається сама свічка розжарення. Візуально вона повинна виглядати якісно, не мати подряпин, відколів і щербин. Дуже важливий нюанс – кінчик стержня нової оригінальної свічки повинен бути злегка «пропалих», так як такі деталі завжди перевіряють на заводі під навантаженням.
  3. Для ще більшої переконливості в оригінальності свічки можна взяти MAPP-код (Manufacturers Against Product Piracy) і перевірити його через сайт виробника даної комплектуючої.

Де купити якісні свічки розжарювання?

В кінцевому підсумку, кожен автовласник сам приймає рішення, на що саме міняти зношену свічку розжарювання. Найбільший вибір оригінальних деталей і їх аналогів можна знайти в каталозі автозапчастин на https://exist.ua/svechi-nakala. Тут вдасться підібрати свічки на будь-яку марку авто і знайти оригінальні комплектуючі відмінної якості за доступними цінами.