2024-03-29

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Mercedes-Porsche-Audi

Mercedes, Porsche, Audi: автокомпонент, вироблений у Львівській області, потрапляє у ЄС за один трак-день

Основна частина іноземних компаній-виробників автокомпонентів сконцентрована у Західній Україні. Такий вибір регіону пояснюють насамперед логістичною близькістю до кінцевих споживачів.

Про це інформує Економічна правда, пише Dailylviv.com.

“Україна була і є цікавою для виробництва автодеталей. В Україні розвинена інфраструктура, є вільні виробничі майданчики та індустріальні парки, доступна та конкурентна кваліфікована робоча сила, конкурентний рівень операційних витрат”, – пояснює виконавчий директор урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач.

Найбільш популярна Львівська область. Логіка проста: за день продукцію з Львівщини можна доставити автотранспортом в будь-яку країну Європи. Крім того, місцева влада максимально сприяє таким інвестиціям.

Львівська область

“Під час пошуку локації для виробництва компанії зважають на доступність сировини, енергетичних ресурсів, робочої сили та близькість до ринку споживання. Перші три фактори доступні компаніям у всій Україні, четвертий – лише на Львівщині.

Продукт, вироблений у Львівській області, потрапляє на ринок будь-якої європейської країни, крім Іспанії та Португалії, за один трак-день”, – каже колишній керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

За його словами, 20-25 років тому великі європейські компанії при виборі місця для будівництва заводів віддавали перевагу майданчикам у Польщі, Словаччині, Румунії, Угорщині та Чехії. Зараз вони обирають Україну.

За останні п’ять років в Україні відкрилося кілька великих заводів, які виготовляють кабельні збірки для європейського автопрому. Для більшості їх власників це вже другі чи навіть треті заводи в Україні.