2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

2017-ferrari-gtc4lusso

Ferrari GTC4Lusso зняли з виробництва

Італійський виробник Ferrari вирішив зупинити виробництво тридверного шутінгбрейка GTC4Lusso.

Інформацію про зняття з конвеєру Ferrari GTC4Lusso виданню Motor1 підтвердив офіційний представник італійської компанії. При цьому лише днями видання The Drive стверджувало, що модель залишається на конвеєрі.

Як пояснили в Маранелло, припинення виробництва GTC4Lusso передбачено стратегією, анонсованою в 2017 році, і пов’язано із завершенням стандартного для бренду життєвого циклу моделі.

Світова прем’єра Ferrari GTC4Lusso відбулася у березні 2016 року на Женевському автосалоні. Як і його попередник FF, новий спортивний універсал отримав чотири посадкових місця й привід на чотири колеса.

Ferrari GTC4Lusso

При цьому моделі переробили аеродинаміку, збільшили потужність 6,3-літрового атмосферного V12 із 660 до 690 к.с. і зробили шасі повнокерованим. Восени того ж року в Парижі дебютував GTC4Lusso T – задньопривідний варіант з 3,9-літровою 610-сильною «турбовісімкою». Тепер його теж зняли з конвеєра.

Раніше повідомлялося, що GTC4Lusso отримає наступника: він має увійти в сімейство Purosangue поряд із кросовером, який сам виробник вважає за краще іменувати терміном Ferrari Utility Vehicle. Проте, анонсоване на 2022 рік виробництво, швидше за все, буде перенесно, як й терміни запуску інших нових моделей.