2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

kia-mohave-truck

Kia планує створити серйозного конкурента японському Toyota Hilux

Австралійський ринок є ключовим для багатьох автовиробників, які роблять ставку на позашляховики і пікапи. Такі компанії, як Chevrolet, Toyota і Ford, домоглися значних успіхів в продажах в цій країні, і тепер Kia і її партнер по концерну Hyundai розглядають можливість розширити свій модельний ряд.

Оголошення про те, що Kia працює над платформою для вантажівок середнього розміру, прозвучало близько року тому, і тепер, за даними австралійських ЗМІ, план знаходиться в стадії реалізації. Компанія планує випустити великий позашляховик, схожий на Toyota Hilux.

Завдяки Kia Telluride, Hyundai Palisade і навіть останньому Kia Sorento обидва бренди зміцнюють свої позиції в сегментах позашляховиків, але жоден з цих автомобілів не володіє видатними вантажними характеристиками або іншими якостями, аналогічними Ford Ranger або Toyota Land Cruiser. Зрештою, це великі кросовери з псевдо-позашляховим характером, і всі вони засновані на платформі для легкових автомобілів. За словами керівників Kia і Hyundai, план все ще перебуває в стадії реалізації, але ситуація з COVID-19 виразно змінила графіки, і те, що про це немає новин, не означає, що його поховали.

kia-mohave

Разом з Hyundai Kia на початку цього року спільно інвестувала близько 160 мільйонів доларів в компанію Arrival, що виробляє електромобілі. Такі зв’язки можуть бути використані для створення нових автомобілів.