2024-04-25

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Volvo

Volvo тестує нові електричні вантажівки

Ще одна транспортна компанія приєдналася до тестування електровантажівок в рамках проекту Volvo LIGHTS.

Логістика перевезення вантажів змінюється. З’являються товаророзподільчі центри в різних регіонах, що скорочує транспортне плече. Вимоги регулюючих органів по нормуванню часу роботи водіїв теж вносять свої корективи. Все це дає можливість скоротити безперервний пробіг вантажних автомобілів і, в свою чергу, використовувати машини на електричній енергії.

Все більше транспортних компаній включаються в проекти з тестування електромашин. У Каліфорнії вже третій перевізник включив в свій парк автомобілів нові електричні тягачі важкого класу Volvo VNR Electric.

«Оскільки рух товарів в США змінюється від більш далеких перевезень до регіональних і вузлових моделей, це ідеальний сценарій для включення електрифікації в нашу регіональну стратегію перевезень», – «Наша виконавча команда рада співпраці з командою Volvo LIGHTS для прискорення переходу до автопарку з нульовим рівнем викидів, щоб ми могли знизити викиди вуглекислого газу, скоротити наші експлуатаційні витрати і забезпечити кращі умови праці для наших водіїв», – сказав Джим О’Лірі (Jim O’Leary), віце-президент NFI Industries.

У Volvo VNR Electric відсутні викиди шкідливих речовин в атмосферу, вони виробляють менше шуму, вібрації і у них більш низька тепловіддача, в порівнянні з дизельними машинами. До того ж у батарейних електровантажівок відмінний крутний момент і ефективність.

«Коли я розганяють вантажівку Volvo VNR Electric, я відчуваю потужність. Це відбувається швидко і дуже плавно. Я дуже радий керувати нию», – зазначає Франциско Дельгадо (Francisco Delgado), водій транспортної компанії NFI з більш ніж 20-річним досвідом роботи з вантажівками великої вантажопідйомності.

Проект Volvo LIGHTS триватиме до 2021 року. У Volvo Trucks North America сподіваються, що це дозволить зібрати необхідні статистичні дані, критично важливі для успішного широкого комерційного використання цих автомобілів.

Джерело