2024-04-18

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Outlander 2021

Mitsubishi Outlander – 2021: яким буде новий кросовер

Сім місць, “плаває” дах і гібридний мотор – все, що відомо про нове покоління Mitsubishi Outlander 2021.

Менше півроку залишилося до дебюту нового покоління популярного японського позашляховика Mitsubishi Outlander. Автомобіль не оновлювався з 2014 року, і шанувальники марки уважно вслухаються в кожне слово європейського генерального директора Mitsubishi Бернара Луара, який потроху розкриває подробиці про новинку.

«У другій половині 2020 роки ми замінимо Outlander. Нове покоління буде побудовано на платформі альянсу Renault-Nissan. В цей же період відбудеться дебют ще одного позашляховика меншого розміру », – розповів Луар в інтерв’ю європейським ЗМІ.

Дизайн нового Mitsubishi Outlander буде запозичений у концепту Engelberg Tourer, який був показаний на останньому автосалоні в Женеві. Перше, що кидається в очі, – масивна решітка радіатора. Кросовер також отримає цікаву передню оптику – роздільні освітлювальні прилади. У їх числі довгі Т-образні світлодіодні фари і тонкі смужки поворотників і ходових вогнів під ними. Схожий підхід Mitsubishi використовувала в моделі Eclipse Cross і новому Outlander Sport.

Mitsubishi Outlander 2021

У бічному профілі можна відзначити широкі крила і затемнені стійки, які створюють ефект плаваючого даху. За аналогією з концептом нове покоління Outlander може отримати допоміжну освітлювальну систему на даху, а також об’ємний багажник для перевезення вантажів для активного відпочинку. Задня частина автомобіля буде прикрашена світлодіодними ліхтарями і спойлером. Автомобіль також запам’ятовується значними задніми дверима, завдяки яким посадка задніх пасажирів є найбільш зручною.

Outlander побудують на свіжій платформі CMF, яку ділять відразу кілька моделей альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. І вже зрозуміло, що позашляховик за габаритами буде помітно більше нинішньої версії. На тій же платформі, що і Outlander 2021 р зроблений, наприклад, Nissan Rogue, який у нас випускається під назвою X-Trail. Кросовер Nissan має колісну базу в 2705 мм, що на 35,5 мм довше, ніж нинішній Outlander. Шоукар також натякнув на поліпшену систему повного приводу. Очікуються і значні поліпшення платформи з точки зору безпеки.

Нинішній 2,0-літровий чотирициліндровий двигун для гібридної версії PHEV поступиться місцем 2,4-літровому мотору потужністю 126 к. с., який був представлений в женевському концепті. Мотор поєднується з високоефективними двигунами на обох осях, які видають 93 к. с. і живляться від великого літій-іонного акумулятора в днище машини. Зарядити останній можна від побутової електромережі. Передбачається, що нове покоління Mitsubishi Outlander зможе проїхати тільки на електротязі до 70 км. Крім того, залишиться і 1,5-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом. Правда, його потужність (153 к. с.), З огляду на нові великі габарити, може трохи зрости. Інші двигуни і трансмісії автомобіль запозичить у Nissan X-Trail.

Салон

Офіційно японці вже розповіли, що нове покоління позашляховика отримало поліпшені матеріали обробки, а дизайнери приділили більше уваги деталям. Усередині концепту, за яким створювався Outlander, можна виявити рульове колесо з чотирма спицями, а також повністю цифрову приладову панель. Крім того, в центрі торпедо розташовується великий інформаційно-розважальний екран. Друга сенсорна панель розташувалася в тунелі трансмісії, вона віддає команди системі кондиціонування повітря та опалення.

Mitsubisho Outlander inside

Клієнтам будуть доступні п’яти- і семимісцеві конфігурації автомобіля, а також безліч електронних систем. Outlander буде укомплектований адаптивним круїз-контролем з функцією Stop & Go, системою контролю смуги руху, монітором кругового огляду, цифровим дзеркалом заднього виду, а також системою запобігання зіткнень і з’їзду зі смуги.

Ціни

Європейська версія нового покоління Mitsubishi Outlander буде стартувати приблизно з 25 000 доларів. На українському ринку автомобіль зіткнеться з серйозними конкурентами. У їх числі і Toyota RAV4, і “співплатформенником” Nissan X-Trail, а також Mazda CX-5, Hyundai Tucson і Kia Sportage.