2024-04-20

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

kia-sportage

В США представили нове покоління Kia Sportage

П’яте покоління Kia Sportage нарешті дісталось й Америки, де, звісно, була представлена довгобазна версія кросовера.

Після дебюту в Південній Кореї та Європі Kia Sportage модельного 2023 року дебютував у Сполучених Штатах. Перші постачання моделі стануться в першому кварталі 2022 року.

Новий Sportage має загальну із Sorento платформу N3, яка використовує збільшену кількість деталей із гарячим штампуванням і надвисокоміцну сталь для підвищення міцності на розрив і жорсткості на скручування. Там також більше звукопоглинаючого матеріалу та ізоляції, аби пасажирам їздити було тихіше.

Також вже відомо, що порівняно з попередньою моделлю «Спортейдж» збільшився в розмірах. Загальна довжина стала на 7,1 дюйма (18 сантиметрів) більшою, а колісна база зросла на 3,4 дюйма (8,64 сантиметра).

Kia поки не оприлюднює всіх деталей про силові агрегати для Північноамериканського ринку, але компанія надала попередні дані.

Базовим буде новий 2,5-літровий чотирициліндровий двигун, що видає приблизно 187 кінських сил (139 кіловат) і підключається до восьмиступеневої автоматичної коробки передач. Він поставляється в стандартній комплектації з переднім приводом або опціональним повним приводом.

Також буде доступний гібридний силовий агрегат. В анонсі автовиробника згадуються «майбутні електрифіковані версії» без надання будь-якої іншої інформації. Раніше у Південній Кореї засвітився плагін-гібрид, який може приїхати й до США.

Спеціально для американського ринку, Sportage отримав дві «позашляхові» комплектації: X-Line та X-Pro. Обидві мають стандартний повний привід.

X-Line має сатинове хромоване обрамлення бамперів. Є глянцево-чорні деталі для кришки дзеркал, багажника на даху та вікон. Багажник на даху має підняті рейки для полегшення монтажу аксесуарів. Він їздить на 19-дюймових колесах.

X-Pro ще більш здібний на бездоріжжі. Kia оснащує його 17-дюймовими матовими чорними дисками з шинами B.F. Goodrich. Також є світлодіодні протитуманні фари, підігрів лобового скла та форсунок омивача, а також режими їзди по бездоріжжю з налаштуваннями звичайного, спортивного, «розумного» та снігового. Двоколірне забарвлення – опціонально.

Також пропонується й комплектація X-Pro Prestige з декількома іншими «фішками». Тут можна знайти світлодіодні проекторні фари, вентильовані передні сидіння та сидіння переднього пасажира, яке регулюється у восьми напрямках.

Новий Sportage вже наробив чимало галасу своїм зовнішнім виглядом. Решітка у фірмовому стилі «тигрового носа» стала набагато меншою і розташована над затемненою нижньою частиною. Денні ходові вогні у формі бумеранга надають передній частині характерного вигляду. У профіль лінія пояса опускається вниз біля передньої стійки, а потім піднімається вгору, досягаючи задньої частини.

kia-sportage

Інтер’єр моделі теж зробив великий крок. Покупці можуть отримати панорамний вигнутий дисплей, який об’єднує 12,3-дюймову цифрову приладову панель і 12,3-дюймовий інформаційно-розважальний екран. Під центральним монітором є сенсорна панель для керування кліматом та аудіо, а функції фізичних ручок змінюються залежно від потреб змінити температуру або гучність.

Kia доповнила новий Sportage технологіями безпеки. Навіть у базовій моделі є система запобігання зіткненню попереду, система утримання в смузі, попередження при паркуванні заднім ходом та попередження про пасажирів ззаду.

Додаткові функції включають уникнення зіткнення попереду, уникнення зіткнення в сліпій зоні, уникнення зіткнення при задньому перехресному русі, попередження про відстань паркування спереду, уникнення зіткнення при задньому паркуванні та адаптивний круїз-контроль.

kia-sportage

Sportage 2023 року буде доступний у таких комплектаціях: LX, EX, SX, SX-Prestige, X-Line, X-Pro і X-Pro Prestige. Kia оголосить ціни та особливості кожної комплектації ближче до запуску.

ДЖЕРЕЛО