2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Toyota Sequoia

Компанія Toyota представила третє покоління позашляховика Sequoia

Компанія Toyota Motor представила нове, третє покоління рамного позашляховика Sequoia. Колишня генерація моделі простояла на конвеєрі майже 15 років: з 2007 року.

Як і раніше, Toyota Sequoia побудована на основі актуальної моделі Toyota Tundra, тепер це пікап третьої генерації з рамною платформою зі зварними лонжеронами коробчастого перерізу, відштамповані з високоміцної сталі. Шасі одержало назву Toyota F1 (TNGA-F) , ця модифікація також використовується на позашляховику Land Cruiser 300. Тобто, Tundra та TLC300 мають багато спільних рис, але не ідентичні.

Toyota Sequoia

До середньої стійки даху кузов позашляховика Sequoia теж уніфікований з пікапом Tundra : використовуються однакові двері, передні крила, капот і фари, але для новинки розроблено власний дизайн бампера та решітки з великим шестикутним малюнком та хромованою обробкою. Задні стійки кузова машини нахилені вперед, завдяки чому з’явився динамічний силует.

Від Toyota Tundra взяли і мотор, але тільки в одному виконанні: у вигляді гібридної системи i-Force , де 3,5-літровому бензиновому двигуну V6 з подвійним турбонаддувом асистує електроагрегат, сукупна продуктивність установки – 443 к.с., момент, що крутить, – 790 Нм. Коробка передач у новинки – це 10-ступінчаста АКПП, привід – задній або повний.

Toyota Sequoia

Максимальна маса причепа, який буксирується, збільшилася щодо попередника на 22%, до 4082 кг. Це дає можливість чіпляти до машини трейлер з житловим модулем або платформу з моторним човном. Щодо вантажу безпосередньо в багажному відсіку, то для вирівнювання кузова машини передбачається задня пневматична підвіска під назвою Load-Leveling Rear Height Control Air Suspension . Головною відмінністю від пікапа усередині став третій ряд крісел з можливістю регулювання в поздовжньому напрямку на 152 мм.

Toyota Sequoia

Вже в базову комплектацію включені 14-дюймовий сенсорний екран медіасистеми (у Тундри за таку вимагають доплату), підігрів та вентиляція передніх сидінь, підігрів керма та електропривод складання крісел третього ряду. Усього передбачено п’ять комплектацій: SR5, Limited, Platinum, TRD Pro та Capstone . Для SR5 та Limited можна замовити пакет TRD Off-Road , до якого включені амортизатори та пружини Bilstein , налаштовані для бездоріжжя. Виконання TRD Pro з підвіскою від Fox більше адаптовано для асфальту. Як опція передбачена аудіосистема JBL з 14 динаміками, панорамний дах, проекційний дисплей та бездротова зарядка для смартфонів.

Toyota Sequoia

Випускатимуть позашляховик на заводі Toyota Motor Manufacturing у Техасі. Цільовий ринок для моделі колишній – США та Канада. Sequoia дістанеться американських дилерів марки влітку 2022 року. Ціни поки що не оголошені.

Джерело