2024-04-25

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

w223

Mercedes-Benz представила новий S-Class

Нове покоління флагманського седана Mercedes-Benz з індексом W223 дебютувало в Німеччині з цілим списком інженерних і технологічних інновацій.

Серед іншого, на презентації згадали два варіанти гібридного двигуна, масивний центральний сенсорний екран з новітньою інформаційно-розважальною системою MBUX і більш активну технологію безпеки.

Mercedes-Benz S-клас – флагманська серія седанів компанії Mercedes-Benz. Перші представницькі седани з’явилися ще на початку 1950-х років, але офіційно S-клас з’явився в 1972 році. Після прем’єри серія стала складатися з семи поколінь, попередній автомобіль цього класу, W222, показали в 2013 році.

На автомобілях S-класу дебютує більшість найсучасніших технологічних рішень компанії, в тому числі системи безпеки особливості фірмового інтер’єру. S-клас 2021 року зберігає свої спортивні пропорції з коротким переднім звісом, пропонуючи при цьому більше місця в салоні.

У 2020 році зміни зовнішнього вигляду виявилися не надто значними: капот став довшим, також вперше за три покоління S-Class отримав горизонтальні задні ліхтарі. Крім того, на внутрішній стороні дзеркал з’явилися нові «Аеростати», які допомагають поліпшити повітряний потік.

Коефіцієнт лобового опору новинки становить 0,22, що робить S-клас одним з найбільш аеродинамічних автомобілів в світі. Для порівняння: у гладкої Tesla Model S коефіцієнт лобового опору складає 0,24.

Новий 12,8-дюймовий сенсорний екран седана відразу ж привертає увагу, але модель 2021 роки взагалі отримала на 27 ручок і циферблатів менше, ніж попередня модель – майже всі ці функції передаються або на голосові, або на сенсорні контролери.

До масивного центрального екрану додали ще чотири дисплея по всій кабіні. Перший – це 12,3-дюймова цифрова приладова панель, яка поєднує в собі як цифровий РК-дисплей, так і практичні елементи для створення тривимірного ефекту. У задній частині салону також доступні три додаткових екрани: два 11,6-дюймових розважальних дисплея, встановлених на спинках передніх сидінь, і третій знімний 7,0-дюймовий планшет в центральній консолі.

І водій, і задні пасажири можуть отримати доступ до особистих профілів на центральному екрані і екранах задніх сидінь за допомогою голосових команд, кожен зі своїми музичними та мультимедійними можливостями. І кожен екран може містити до семи різних профілів користувачів.

S-Клас отримав нове покоління рульових коліс з ємнісним розпізнаванням рук, завдяки двозонному сенсорному майданчику на ободі рульового колеса. Датчики на передньому і зворотному боках обода реєструють, чи знаходяться руки водія на кермі. Для інформування систем допомоги при водінні, якими керує водій, не потрібно ніяких рухів рульового управління.

Одним з найбільш видатних достоїнств салону є нова функція зовнішнього освітлення, в якій через кожні 0,6 дюйма вбудовані світлодіоди. За словами Mercedes, мета полягає в тому, щоб нові освітлювальні прилади створювали єдину безперервну лінію світла по всьому автомобілю. По всій кабіні встановлено близько 250 оптоволоконних ліхтарів.

Базовий Mercedes-Benz S500 отримує 3,0-літровий рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом і вбудованим стартер-генератором з EQ Boost – 48-вольтової м’якою гібридною системою. Ця установка видає 429 кінських сил, що на 67 кінських сил більше в порівнянні з базовою шестициліндровою турбіною попередньої моделі.

Версія S580 отримає двигун V8 з подвійним турбонаддувом потужністю 469 к.с. Обидві версії працюють з однією і тією ж дев’ятиступеневою автоматичною коробкою передач і мають обмежену електронікою максимальну швидкість 130 миль на годину (210 км / год) і п’ять різних режимів руху.

Як і слід було очікувати, новий S-Клас оснащений практично всіма функціями безпеки, які в даний час пропонує Mercedes-Benz. Список включає в себе автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль з зупинками, активний асистент рульового управління, допомога при утриманні смуги руху, допомога при зміні смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків, попередження про перехресний рух спереду і ззаду і активний моніторинг сліпих зон.

S-Class також пропонує спеціальне попередження про сліпі зони для водіїв, які виходять зі своїх автомобілів, і є першим автомобілем, який пропонує подушки безпеки на задніх сидіннях для захисту пасажирів другого ряду від лобового зіткнення

На жаль, поки не оголошено, скільки буде коштувати Mercedes-Benz S-Class 2021 року. Очікується невелике збільшення ціни порівняно з попередньою моделлю, ціна на яку стартувала з $ 94 250 доларів. Новий Mercedes-Benz S-Class надійде до дилерів в першій половині 2021 року.

Джерело