2024-04-19

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Renault Megane eVision

Офіційно представлений Renault Megane eVision

Предсерiйний концепт на 95% відповідає серійному автомобілю. У продажу новинка з’явиться наприкінці 2021 року.

Свого часу модель під назвою Megane зробила історію – ціле сімейство одноіменних автомобілів допомогло французькому виробнику “стати на ноги”, після скрутних часів. Саме тому новинку, на яку покладено роль піонера у масштабній електрифікації бренду Renault вирішили назвати Megane. З золотою літерою “Е” в кінці слова.

Світовий дебют Renault Megane eVision відбувся на спеціальному заході eWays, що транслювався онлайн. Це перша модель марки, що базується на модульній платформі CMF-EV Альянсу – вона також стала основою для електричного кросовера Nissan Ariya.

Новий Megane eVision можливо стане лідером у сегменті хетчбеків С-класу в Європі, коли він вийде у продаж наприкінці наступного року. Довжина автомобіля становить 4,21 метра, при “найкращій внутрішній місткості у класі”

Renault Megane eVision

Концепт отримав найтонший тяговий акумулятор з існуючих – його висота усього 11 сантиметрів. Ємність акумулятора становить 60 кВт-год, достатніх для пробігу на одному заряді у 450 км (WLTP). Акумулятор підтримує швидкісну зарядку (+200 км за 30 хв) і має потенціал для збільшення продуктивності, без змін ємності. Він живить 160-сильний електромотор (217 к.с.), котрий на сьогодні є одним з найпотужніших агрегатів, серед серійних моделей бренду. Крутний момент мотора становить 300 Нм, привід надходить на передню вісь. Прискорення від 0 до 100 км/год – за 8 секунд.

Renault Megane eVision

Джерело