2024-04-27

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Skoda Rapid

У седана Skoda Rapid буде наступник

Компанія Skoda готує новинку Rapid для Індії. За попередніми даними, модель побудують на спрощеній версії «візки» MQB, але при цьому машині пророкують бензинову «турботрiйку» 1.0 TSI, яка є у актуального місцевого Рапіда.

В індійській гамі Шкоди модель під ім’ям Rapid з’явилася в 2011-му. І якщо наш Рапід спочатку був ліфтбек з власним дизайном, то в Індії це трохи доопрацьований клон колишнього чотирьохдверного VW Polo. У 2020-му Skoda змінилася і зовні, і всередині: в компанії «пятидверку» вважають «принципово новою», хоча, насправді, вона лише пережила рестайлінг – нехай і серйозний, але при цьому ліфтбек зберіг стару «візок» PQ25. А ось у індійського седана Skoda Rapid в наступному році з’явиться наступник на новій платформі (попередник також базується на PQ25), повідомляє видання Autocar India з посиланням на топ-менеджера місцевого офісу марки.

За словами представника Skoda, нова модель дебютує в кінці 2021-го, вона виявиться трохи крупніше актуальною «четирьохдвiрки». До речі, новинку він називає саме седаном. Також топ-менеджер відзначив, що вже бачив машину, і що вона «дійсно гарна». До слова, поки невідомо, як саме будуть позиціонувати таку Шкоду – як Rapid наступного покоління або ж як абсолютно нову модель з іншим ім’ям. Немає інформації і про те, натхненний чи дизайн нашим Рапідом.

Autocar India, в свою чергу, додає, що седан побудують на платформі MQB-A0-IN, створеної спеціально для Індії. Нагадаємо, за розробку цієї «візки» відповідала сама Шкода, на якій тепер відповідальність за діяльність всього концерну Volkswagen на індійському ринку. Платформа, по суті, являє собою здешевлений варіант глобальної MQB, на MQB-A0-IN також будуть базуватися нові компактні паркетники Skoda і Volkswagen (поки їх показали лише у вигляді концептів – Vision IN і Taigun відповідно).

Індійці пишуть, що мотор і коробки новий седан успадкує від нинішнього Rapid. Йдеться про бензинову «турботрiйку» 1.0 TSI потужністю 110 к.с., що працює в парі шестиступінчастою “механікою” або “автоматом”. Наш ліфтбек оснащується «атмосферником» 1.6 MPI (90 або 110 к.с.) і «турбочетвіркою» 1.4 TSI (125 к.с.), перший двигун поєднується з 5МКП або 6АКП, другий – з 7DSG.