2024-04-24

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

2021-toyota-mirai

Toyota Mirai тепер з запасом ходу в 850км

Продажі нового водневого седана Toyota Mirai стартували в Японії. В ході зміни генерації він отримав іншу «начинку».

Японська компанія почала продавати свій “воднемобіль” на домашньому ринку в середині грудня 2014 року. Пізніше Mirai з’явилася в модельному ряду Toyota і в інших країнах. Наприклад, в США за перші одинадцять місяців 2020 року було продано 479 автомобілів, що майже в три рази менше, ніж роком раніше. Такий спад не можна пояснити тільки наслідками пандемії коронавируса, швидше за все, справа в тому, що модель застаріла. Тепер виробник підготував нове покоління Mirai: поки що його продажі стартували тiльки в Японії.

В ході зміни генерації водневого седану помітно підправили зовнішність. Тепер він скоріше нагадує стильний представницький седан: його довжина дорівнює 4975 мм (більше на 85 мм в порівнянні з Mirai першого покоління), а відстань між осями – 2920 мм (більше на 140 мм). Крім того, автомобіль став більш «приземистим» (висота – 1470 мм, на 65 мм менше, ніж у попередника), що повинно позитивно позначитися на аеродинаміці моделі. У профіль новий воднемобіль тепер трохи схожий на Toyota Crown, який був недавно оновлений. Топові версії отримали 20-дюймові колеса. У палітрі моделі вісім кольорів, один з них новий.

toyota-mirai

В салоні нового Mirai перед очима водія розташовується віртуальна приладова панель діагоналлю 8 дюймів, а у мультимедійної системи тачскрін діагоналлю 12,3 дюйма. Крім того, автомобіль отримав аудіосистему JBL з 14 динаміками, двозонний клімат-контроль, а також комплекс систем активної безпеки Toyota Safety Sense, в їх число ввійшла функція моніторингу стану водія (вона здатна зупинити машину на узбіччі, якщо з’ясовує, що автомобіліст заснув).

Toyota-mirai

В основі «другого» воднемобілю Toyota лежить задньоприводна версія модульної платформи TNGA (GA-L). На цій же «візку» базується пара моделей бренду Lexus – купе LC і седан LS. У нового Mirai водень для паливних осередків знаходиться в трьох балонах (вага газу дорівнює 5,6 кг). У попередника було тільки два балони (вага – 4,6 кг). Тепер два балони знаходяться перед задньою віссю, а третій встановили за нею. Крім того, нікель-водневу батарею (вона накопичує виробляється електрика) замінили на літій-іонну. Вона розташовується вертикально між амортизаційними стійками заднього моста.

Віддача розташованого під капотом електрохімічного генератора Toyota Mirai другого покоління становить 174 к.с .: показник на 22 к.с. більше, ніж у мотора попередника. За привід відповідає один електромотор, що знаходиться на задній осі, його потужність дорівнює 182 к.с., а максимальний обертовий момент – 300 Нм. За рахунок додавання додаткового балона Тойота змогла збільшити на 30% запас ходу (при повній заправці) до 850 км (у попередника було 650 км), розрахунок вели по методу JEVS і паливної економічності в режимі WLTC.

Нажаль, поки що немає інформації щодо доступності цієї моделі в Україні, як мінімум у нас поки що немає інфраструктури для заправки водневих автомобілів.