2024-03-19

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee нового покоління

Нинішній Grand Cherokee з заводським індексом WK2 можна назвати старожилом ринку, адже представлений він був аж у квітні 2009 року на Міжнародному автосалоні в Нью-Йорку.

У 2013-му дебютував рестайлінговий варіант, а через три роки модель отримала ще одне оновлення. Тепер же компанія випустить абсолютно нову модель, і останні шпигунські фотографії відкрили деякі подробиці щодо її зовнішності.

Одна з головних особливостей нового Grand Cherokee – зовсім інші пропорції. Позашляховик виглядає помітно більшим, в тому числі за рахунок збільшеного заднього звесу, який необхідний для розміщення третього ряду сидінь. Можна розглядати вузьку подштамповку уздовж дверних ручок, що простягнулася від фар до ліхтарів. Дах напевно отримає опцію виконання в чорному кольорі. Над бічними вікнами пройде хромований молдинг, який буде оточувати знизу заднє скло – таке ж рішення застосоване на компактному кросовері Jeep Compass. Позашляховик отримає більш вузькі горизонтальні ліхтарі, які можуть бути об’єднані світлодіодним смугою.

Jeep Grand Cherokee

Очікується, що новий Grand Cherokee буде побудований на платформі Giorgio від компанії Alfa Romeo, її також використовує кросовер Stelvio. Базовим двигуном може стати 2-літрова «турбочетвірка», компанію йому складуть більш звичні мотори V6 (в тому числі дизель) і V8. Також очікується кардинальне оновлення інтер’єру, який отримає великі екрани мультимедіа і панелі приладів.

Прем’єра нового Grand Cherokee може відбутися в першій половині наступного року.