2024-03-19

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Зараз прототипи Ford Mondeo Evos проходять дорожні випробування. Очікується, що модель з’явиться в продажу в наступному році.

Американський виробник прийняв рішення про поступове згортання виробництва легкових машин по всьому світу ще в 2018 році. Тоді стало відомо про намір марки сфокусуватися на сегменті SUV (правда, залишиться ряд іміджевих моделей, таких як спорткар Mustang). Нагадаємо, скорочення легкової лінійки торкнеться в тому числі Ford Mondeo (у США відомий як Fusion), його актуальне покоління з’явилося ще в 2014-му. Пізніше стало відомо, що модель піде, але не зовсім: її перетворять на новий купеподібний кросовер, якому, ймовірно, присвоять найменування Mondeo Evos.

Нещодавно стало відомо про те, що прототипи новинки вже проходять дорожні випробування: Фотошпигуни встигли зловити їх на тестах. Так що тепер дизайнер іспанського видання motor.es представив новий варіант того, як можливо буде виглядати черговий SUV бренду Ford.

Судячи по зображенню, у кросовера Mondeo Evos буде купеподібний кузов, велика шестикутна решітка радіатора з малюнком у вигляді великих осередків, похилий капот з рельєфними виштамповками, чорні глянцеві елементи декору. Дизайнер намалював паркетнику головну оптику вузької форми і зі світлодіодним смугою у верхній частині, причому фари з’єднані між собою тонкою хромованою лінією.

Дверні ручки у цього автомобіля виконані врівень, колісні диски розміром 20 дюймів мають оригінальний дизайн, а за ними, як зазначили у виданні, розташовуються червоні гальмівні супорти, що натякають на спортивний характер автомобіля. Очікується, що в салоні у Mondeo Evos буде великий горизонтально орієнтований екран мультимедійної системи.

Поки що відомий лише заводський індекс майбутньої новинки Ford – CD542. За попередніми даними, в його основу лягла фордівська платформа C2. Нагадаємо, на ній базується актуальний Focus, а також паркетник Kuga (на деяких ринках – Ford Escape). Нещодавно на цю ж «візок» поставили черговий SUV – Bronco Sport – його презентація пройшла влітку 2020 го, одночасно з рамним позашляховиком сімейства Bronco.

Очікується, що у Mondeo Evos будуть версії з переднім і повним приводом, а в лінійку увійдуть чотирициліндрові бензинові двигуни в складі так званих «м’якогібридних силових установок». Також будуть гібриди, в тому числі підзаряджатися з віддачею в 150 л.с.

Актуальна модель, що продається на ринку Європи, пережила рестайлінг на початку 2019 року. Відзначимо, не дивлячись на те, що модель посвіжіла, її продажу на зазначеному ринку продовжують падати. Так, за підсумками 2019 го старосвітські дилери продали 39 555 примірників, що на 20,2% менше, ніж роком раніше. А з січня по листопад 2020 го клієнти купили 19 096 машин (-48,4%). Передбачається, що нова модель Ford складе конкуренцію Subaru Outback.