2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Mercedes-AMG EQA

Все про заряджений електрокроссовер Mercedes-AMG EQA

За попередніми даними, новинка сегмента SUV Mercedes-AMG EQA поповнить модельний ряд німецького бренду в 2023 році.

Очікується, що «заряджений» варіант з’явиться і у представленого на минулому тижні електроссовера EQA.

Раніше повідомлялося про те, що у нового Mercedes EQA буде три версії (включаючи представлений варіант 250). На вершині сімейства, судячи з усього, виявиться модифікація від спортивного бренду Mercedes-AMG: це в ході презентації підтвердив топ-менеджер Daimler Маркус Шефер.

«Звичайний» паркетник з’явиться в дилерських центрах в Європі приблизно через пару місяців, тоді як «гаряче» виконання під маркою Mercedes-AMG, ймовірно, вийде на ринок не раніше 2023 року. Поки що не ясно, як саме буде виглядати така версія моделі EQA, так що поки у художників є можливість пофантазувати на цю тему. Дизайнер іспанського видання motor.es запропонував своє бачення Mercedes-AMG EQA.

Mercedes-AMG EQA

Судячи з показаного рендера, «заряджений» електрокроссовер мало чим відрізнятиметься від його «громадянської» версії. Те, що ця модель належить спортивному бренду, можна буде зрозуміти по ряду деталей. Мова йде в тому числі про іншій заглушці на традиційному місці решітки радіатора. Вона, ймовірно, отримає глянсову чорну панель, яка виконана в стилі Panamera з хромованими вертикальними смугами.

Крім того, «гарячу» версію будуть відрізняти більші повітрозабірники іншої форми, вбудовані в передній бампер. У списку також багатоспицеві легкосплавні колісні диски оригінального дизайну, яскраві гальмівні супорти, а також великий спойлер і дифузор на кормі.

Mercedes-AMG EQA

Про те, якою буде «начинка» кросовера Mercedes-AMG EQA, поки не повідомляється. Нагадаємо, у «звичайної» модифікації EQA 250 привід тільки передній. На місці ДВС розташовується асинхронний електродвигун, який зістикований з одноступінчастим редуктором і видає максимальні 190 к.с. і 375 Нм крутного моменту. З місця до «сотні» така версія розганяється за 8,9 секунди, а її максимальна швидкість складає 160 км / ч.

Mercedes-Benz EQA оснастили літій-іонною батарею ємністю 66,5 кВт * год. Максимальна потужність зарядки акумулятора складає 100 кВт (з її допомогою можна за півгодини поповнити заряд з 10 до 80%). Запас ходу на одній зарядці дорівнює 426 км (розрахунок вели по циклу WLTP).