2024-04-20

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Jeep Compass

Оновлений Jeep Compass показали в Європі

Кроссовер Jeep Compass який випускають з 2016 року отримав нову зовнішність і повністю новий інтер’єр.

Jeep Compass – поточний космополіт: його виробництво розташоване у Бразилії, Мексиці, Індії, Китаї та Італії, при цьому головний користувач кросовера знаходиться США – там, за даними ресурсу CarSalesBase, у минулому році продано 107 969 екземплярів Compass, тоді як у Європі – 47 312, в Китаї – 20 190.

Виробництво в Італії заводу FCA в комунальній Мельфі (провінція Потенца) було розташоване весною минулого року, і до цієї знаменнї події була привязана технічна модернізація європейських версій Компас: з’явився новий бензиновий 1,3-літровий турбомотор (130 або 150 л.с .) та 6-ступінчаста автоматична коробка типу DCT (з двомісними сценаріями). Повноприводний Compass зараз доступний в Європі лише з плагіном гібридного варіанту потужністю 190 або 240 л.с. На електротязі такого компаса можна проїхати на повністю заряженій батареї (11,4 кВт · ч) до 50 км, і ведучі колеса в цьому випадку будуть лише задні.

Jeep Compass

Європейський прес-офіс Jeep повідомив про появу в регіоні оновленого Compass, причому у багатьох місцевих ЗМІ не помітили цю новину, так як вона була спущена в кінець великого просторового тексту, прісвяченому ювілейним серійним моделями Jeep – в цьому році американська марка святкує 80-ліття. Старт продажів заплановані на весну.

Всі китайські інтер’єрні метаморфози дістались і «європейці»: Компас отримав повністю нову передню панель із більш витонченим видом, віртуальним щитком приборів та екраном мультимедійної системи. Блок мікроклімата став більш компактним, але збережені фізичні клавіші. Селектор режимів у вигляді тумблера на центральному тоннелі поруч із ричаговою коробкою передач. Заявлені бензинові, дизельні та гібридні версії, але покази без деталей.