2024-04-20

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Seat Alteca

Новий SEAT Ateca помічений на тестах

Оновлений кросовер SEAT Ateca готовий до серійного виробництва.

Перший субкомпактний позашляховик SEAT був випущений приблизно чотири роки тому як більш спортивна і трохи менш практична альтернатива Skoda Karoq. Ateca, схоже, готується до чергового оновлення в наступному році, і в Мережі з’явилися нові шпигунські фотографії, які показують, як виглядає остаточний дизайн новинки.

Звичайно, у цього прототипу є камуфляжна плівка, що закриває передню панель, але, тим не менш, деякі дизайнерські зміни видно. Примітно, що нижня решітка радіатора була змінена, а по кутах бампера – розташувалися переглянуті повітрозабірники. Фари, схоже, не змінилися, хоча можуть бути невеликі зміни, які залишаються невидимими для очей під камуфляжем.

Побіжний погляд на задню частину показує, що це той же прототип, який ми вже бачили на тестах в зимових умовах в січні 2021 року. Схоже, що нічого не змінилося, і оновлена ​​Ateca оснащена тими ж овальними насадками вихлопної системи, що і оновлена ​​версія моделі, представлена ​​влітку 2020 року. Чесно кажучи, це виглядає як дуже незначний фейсйлінг для кросовера, який був оновлений зовсім недавно.

Рестайлінг 2020 року поклав кінець 1,6-літровому дизельному двигуну, який був замінений більш ефективним 2,0 TDI. Також є базовий 1,0-літровий бензиновий двигун потужністю 110 кінських сил (81 кіловат), що працює спільно з «механікою» і переднім приводом. Крім того, є 1,5-літровий чотирициліндровий двигун і 2,0-літровий турбомотор з максимальною потужністю 190 к.с. (140 кВт). Останній йде виключно з трансмісією DSG і повним приводом.

SEAT також пропонує потужний Cupra Ateca, який заснований на модернізованій версії 2.0-літрового агрегату потужністю 300 к.с. (221 кВт). Спортивному позашляховику потрібно 4,9 секунди, щоб розігнатися до 100 км/год, а максимальна швидкість – 247 км/год.

Джерело