2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Dacia Duster

Представлений оновлений Dacia Duster

Румунська Dacia повністю розсекретила новий Duster.

Кросовер отримав дизайн в стилі “третього” Sandero, світлодіодні фари з Y-образними ходовими вогнями, нову мультимедійну систему з 8-дюймовим екраном і розширений набір електронних помічників. У Європі продажі оновленого Dacia Duster почнуться ближче до кінця літа.

Dacia Duster тепер став походити на Sandero третього покоління. Позашляховик хизується новою решіткою радіатора, а також фарами зі світлодіодним ближнім світлом, Y-образними ходовими вогнями і світлодіодними поворотниками (вперше в історії Dacia). Укупі з оптимізованими в аеродинамічній трубі заднім спойлером і новими колесами все це, за словами розробників, дозволило зменшити на 5,8 грама викиди вуглекислого газу для повнопривідної версії.

Тепер у салоні з’явилася нова оббивка сидінь і підголівники іншої форми. Висока центральна консоль обладнана висувається на 70 міліметрів підлокітником, під яким розташований замикається відсік об’ємом 1,1 літра. На торці з боку задніх пасажирів-два зарядних USB-порту. Для позашляховика також передбачені три медіасистеми на вибір: Базова магнітола Dacia Plug & Music і нові Media Display / Media Nav, причому останні дві — з 8-дюймовим дисплеєм. Вони підтримують Apple CarPlay і Android Auto, а в топовому варіанті — ще й WiFi.

Dacia Duster

Топові “Дастери”, оснащені новими мультимедійними комплексами, зберегли спеціальну вкладку меню 4×4 Monitor. Це віртуальний кренометр, компас, альтиметр і індикатор кута нахилу, що використовує дані адаптивного помічника при спуску. У списку доступного оснащення, крім іншого, також є моніторинг сліпих зон (працює на швидкостях 30-140 км/год), ультразвукові датчики паркування і система кругового огляду з чотирма камерами: по одній спереду і ззаду плюс з кожного борту.

Dacia Duster

У машини буде три бензинових двигуна: TCe 90, TCe 130 і TCe 150. Все – з шестиступінчастою “механікою” і переднім приводом, але для TCe 150 ще доступний» робот” EDC. Також є зв’язка старшого мотора,» механіки «і повного приводу; дизель dCi 115 (передній або повний привід і» механіка«) і біпаливна установка ECO-G 100, що працює на бензині і зрідженому нафтовому газі (передній привід і “механіка”). За рахунок збільшення обсягу газу, що витрачається до 50 літрів такий «Дастер» на повних баках може проїхати 1235 кілометрів, тоді як у його попередника запас ходу становив близько 1000 кілометрів.