2024-03-19

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Aston Martin показав 1000-сильний гіперкар Valkyrie AMR Pro

Британський автовиробник Aston Martin показав трековий гіперкар Valkyrie AMR Pro потужністю 1000 к.с.

Фактично, версія Valkyrie AMR Pro вперше з’явилась трохи більше трьох років тому на Женевському автосалоні, але тоді це був концепт від Aston Martin, а зараз оприлюднена виробнича версія.

Порівняно з версією 2018 року, остаточна специфікація Valkyrie AMR Pro позбавлена гібридної установки для зменшення ваги. Однак потужність знизилась із 1100 комбінованих к.с. на концепті до 1000 к.с., вироблених виключно атмосферним 6,5-літровим V12.

Побудований компанією Cosworth, мотор видає крутний момент до 11000 об/хв і описується як «шедевр двигуна внутрішнього згоряння».

Проте, «дієта» вийшла за рамки відмови від гібридних шматочків, оскільки Aston Martin розробив повноцінний кузов із вуглецевого волокна і навіть карбонові важелі для підвіски. Крім того, лобове скло та бічні вікна Perspex допомагають також прибрати зайву вагу, аби максимізувати продуктивність машини.

У порівнянні з дорожньою «Валькірією», новинка отримала подвійну притискну силу завдяки екстремальному аеропакету, що забезпечує бічне прискорення більше 3G.

Автомобіль також був розтягнутий на 266 міліметрів від дорожньої версії, а загальна довжина збільшилася на 380 мм. Крім того, передня та задня колії ширші (+96 мм та +115 мм відповідно), тоді як нижня частина кузова зазнала змін для оптимального потоку повітря.

Aston Martin зазначає, що ці модифікації допомагають Valkyrie AMR Pro забезпечувати «надзвичайний рівень притискної сили», що також стало можливим завдяки точним налаштуванням притоку повітря.

Виробник з Гейдона зазначає, що повні технічні характеристики оприлюднять найближчими місяцями, й компанія орієнтується на час кола в Ле-Мані у межах 3 хвилини 20 секунд. Це зробить Valkyrie AMR Pro таким же швидким, як й гоночні машини LMP1 на 8,5-мильному треку Сарте.

Оголошено, що буде побудовано лише 40 автомобілів (плюс два прототипи), і всі вони збиратимуться в специфікації з лівим кермом. Перші поставки клієнтів заплановані на четвертий квартал 2021 року.

ДЖЕРЕЛО