2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Hyundai ix35

Оновлений кросовер Hyundai ix35: тепер без «механіки» та повного приводу

Корейська марка запускає в продаж рестайлінговий “тридцять п’ятий”. Паркетник перетворився і зовні, і всередині, ще розширено список обладнання. Як і раніше, SUV актуального покоління доступний тільки на одному ринку.

З глобальної лінійки Хенде крос з індексом ix35 вже давно витіснила модель Tucson. Але не в Китаї: там з 2017-го випускають “тридцять п’ятий” другого покоління, він створений на базі попередника, виробництво налагоджено на заводі СП Beijing Hyundai. У минулому році паркетник розійшовся в Піднебесній тиражем близько 132 000 примірників, але за підсумками січня-жовтня 2020 го попит просів більш ніж в два рази – до 48 800 штук. Повернути покупців покликаний рестайлінг. Прем’єра модернізованого Hyundai ix35 відбулася в кінці листопада на автосалоні в Гуанчжоу, тепер же оголошено про старт продажів.

Hyundai ix35

Модель отримала нові фари, які відтепер зливаються з гратами радіатора. Остання, в свою чергу, стала ширше і змінила горизонтальні смужки на сітку. Іншими зробили і бампери: в передньому замість противотуманок встановили вертикальні ходові вогні, в задньому з’явилися вертикальні ж світловідбивачі. Ліхтарі тепер у вигляді єдиної широкої плашки, на якій до того ж красується напис з назвою марки. До речі, вся оптика світлодіодна вже в «базі». Довжина Hyundai ix35 виросла на 65 мм до 4500 мм, відстань між осями – колишні 2640 мм.

Всередині – нові рульове колесо і селектор коробки, перероблений центральний тунель, інші матеріали обробки. У всіх версіях є мультимедійна система з вертикальним тачскріном діагоналлю 10,4 дюйма (у дореформеного кросу «традиційний» планшет діагоналлю 9,6 дюйма), на який також виведено управління клімат-контролем. У списку стандартного устаткування ще значаться пара подушок безпеки, система автоторможiння, круїз-контроль і задній парктронік. У найдешевшого кросу – аналогові прилади, між якими встановлено екран діагоналлю 4,2 дюйма, а починаючи з другої за старшинством комплектації, паркетник оснащений віртуальною «приборкою» (7 дюймів).

Hyundai ix35

У топового Hyundai ix35 також буде: шкіряний салон, панорамний люк в даху, бічні «ейрбеги» і шторки безпеки, системи моніторингу «сліпих» зон і утримання в смузі руху, камери кругового огляду, адаптивний круїз-контроль.

Мотори міняти не стали, кросовер доступний з бензиновими «атмосферником» 2.0 і «турбочетвіркою» 1.4 T-GDI потужністю 160 і 140 к.с. відповідно. «Механіки» більше немає – атмосферний двигун тепер поєднується тільки з шестиступінчастим “автоматом”. Турбомотору дiсталася колишня семиступінчаста роботизована коробка з двома зчепленнями. Також Hyundai ix35 позбувся версії з повним приводом (така колись була тільки у топовій комплектації з дволітровим мотором і АКП). Втім, в Китаї на машини з 4WD ажіотажного попиту і немає. Зате стверджується, що ix35 став економічніше: 2.0 з 6АКП нібито витрачає 6,3 л / 100 км (було 6,9 л), а 1.4 T-GDI – 6,1 л / 100 км (було 6,2 л).

Про плани продавати кросовер Hyundai ix35 другого покоління за межами КНР в компанії не повідомляли.