2024-04-25

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Kia Carnival 2021

Мінівен-лімузин Kia Carnival. Чи побачить його Україна?

Для Carnival четвертої генерації дизайнери Kia придумали категорію Grand Utility Vehicle: мовляв, в екстер’єрі тепер простежуються риси, властиві кроссоверам.

До слова, мінівен ділить платформу з останнім Sorento. Довжина, ширина і колісна база у нашого Carnival’a такі ж, як у корейської версії (5155, 1995 і 3090 мм відповідно), а ось висота трохи більше – 1785 проти 1775 мм (для машин з рейлінгами).

kia-carnival-2021

На ринку мінівен буде доступний з семи або восьмимістним салоном (2 + 2 + 3 і 2 + 3 + 3), тоді як на батьківщині марки новинка буває семи-, дев’яти- чи одіннадцатіместной. У списку обладнання російського Kia Carnival поки-що заявлені клімат-контроль, системи екстреного реагування і моніторингу тиску в шинах. Втім, перелік, звичайно, буде набагато ширше.

2021-kia-sedona-carnival

Так, в Кореї в арсеналі моделі значаться заховані під єдиним склом віртуальна «приборка» і великий тачскрін мультимедійної системи, висувний охолоджуваний бокс (його можна взяти з собою, наприклад, на пікнік), функція Rear Passenger View & Talk (відео і голосовий зв’язок з пасажирами на задніх рядах), системи запобігання зіткнень спереду і ззаду, адаптивний круїз-контроль, проекційний дисплей, системи моніторингу «сліпих» зон і утримання в смузі руху. Крім того, у MPV «розумні» зсувні двері – вони можуть відкриватися самі, варто машині «розпізнати» ключ, навіть якщо той знаходиться в кишені. А багажні двері, навпаки, самі закриються, як тільки людина з ключем відійде на певну відстань.

2021-kia-sedona-carnival

Вен попередньо пропонують з двома моторами на вибір: з бензиновим «атмосферником» V6 3.5 MPI з розподіленим уприскуванням (в документі він позначений як G6DU-5) і турбодизелем 2.2 (D4HE-5). Перший двигун видає 249 к.с. і 331,5 Нм, він «харчується» паливом А-92. Виддача дизеля – 198 к.с. і 440 Нм. А на деяких ринках потужність мотора V6 3.5 MPI становить 272 к.с. Коробка же в будь-якому випадку одна на всіх – восьмиступінчастий “автомат”, привід тільки передній.

Незважаючи на непогану популярність мінівена ранніх поколінь в Україні, поки що в компанії КІА нам так і не відповіли на питання чи можливі його офіційні поставки найближчим роком.