2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Ford Edge

Кросовер Ford Edge: скромні обновки та перекроєний салон

З’явилися повноцінні фотографії модернізованого паркетника Ford, призначеного для китайського ринку. SUV змінився зовні і всередині, хоча в Штатах модель лише злегка освіжили.

Минулої осені Ford представив в США кросовер Edge 2 021 модельного року: на батьківщині марки дизайн екстер’єру міняти не стали, головну обновку припасли для салону – автомобіль отримав 12-дюймовий вертикальний тачскрін мультимедійної системи замість 8-дюймового «традиційного» планшета. А на початку грудня в Мережу виклали поганенькі зображення модернізованої версії для Китаю (для цієї країни крос виробляють локально, за випуск відповідає СП Ford і Changan), і з’ясувалося, що над «їх» паркетником фордівці попрацювали набагато серйозніше. У Піднебесній презентація оновленого Edge намічена на 22 грудня, але місцеві ЗМІ вже познайомилися з моделлю.

У китайського паркетника замінили радіаторну решітку, плюс окантовка стала товщі. Фари «зрослися» з гратами, також підретушували передній бампер (на ньому красуються нові хромовані вставки), задні ліхтарі тепер об’єднує широка блискуча плашка, під якою з’явився напис з назвою моделі, іншими зробили і накладки на патрубках вихлопної системи. Китайці пишуть, що габарити колишні: довжина – 4878 мм (американський SUV компактніше), колісна база становить 2850 мм.

Ford Edge

Інтер’єр для КНР і зовсім повністю перекроїли, тут нові передня панель і рульове колесо, ну і найголовніше – мультимедіа. Так, саме китайський Edge після попереднього рестайлінгу (його, до речі, провели не так давно – в 2019-м) першим знайшов вертикальний тачскрін, а тепер від нього відмовилися! Паркетник 2021 модельного року хизується великим дисплеєм, об’єднаним з віртуальної «приборки». Під екраном встановили горизонтальні дефлектори обдування, ще нижче йде блок управління «кліматом» з окремою шайбою для регулювання гучності «музики», під ним – бокс з кришкою, в якому заховані майданчик для бездротової зарядки, пара USB-роз’ємів і розетка. Як і раніше, в Китаї Ford Edge запропонують з п’яти- або семимісним салоном (в Штатах модель виключно п’ятимісна).

Техніка, за попередніми даними, колишня: на «піднебесному» ринку кросовер доступний з бензиновою “турбочетвіркою» 2.0 EcoBoost (245 к.с., 390 Нм), а під капотом «зарядженої» версії ST встановлений мотор V6 2.7 (322 к.с. ., 500 Нм), обидва працюють в парі з восьмиступінчатим «автоматом». Для моделі передбачений повний привід.

Тим часом і в Китаї, і в США Ford Edge втрачає покупців, причому в першій країні паркетник розходиться зовсім вже мляво: за підсумками січня-жовтня 2020 го вибір на ньому зупинили 19 866 клієнтів, що на 20% менше, ніж роком раніше. Результат моделі в Штатах за аналогічний період – 87 249 од. (-21%).