2024-04-26

Авто Київ

Автомобільні новини, Новини авто, Автомобілі,

Toyota Aqua

Представлена нова Toyota Aqua. Витрати пального 2.8л на 100км

В чому фішка нового Toyota Aqua.

Зі зміною покоління автомобіль переїхав на нову платформу TNGA, але не треба думати, що автомобіль конструктивно схожий з Camry або Corolla. TNGA – це глобальна архітектура, у якій є варіації – GA-B, GA-C і.т.д – кожна з них призначається для певного типорозміру автомобіля. Aqua – представник компактного класу, відповідно побудований на платформі GA-B.

Перейдемо до силових установок. Тут встановлено гібрид, в основу якого ліг 90-сильний 1.5-літровий бензиновий мотор, знайомий нам по Yaris. Він же доповнюється 80-сильним електричним двигуном. Заявлена витрата палива вкрай низька – менше трьох літрів на сто кілометрів.

Toyota Aqua

Нова Toyota Aqua вперше знайшла опціональний повний привід E-Four. Він передбачає окремий електродвигун на задній осі, але його продуктивність – всього 5,3-6,4 к.с. (В залежності від версії). Такий повний привід допомагає при рушанні на слизькому покритті, але при подальшому наборі швидкості він стає марним і тому відключається.

Нова Toyota Aqua має їздовий режим під назвою Power + з максимальним рівнем рекуперації, який дає можливість управляти розгоном, а також гальмуванням «в одну педаль». В результаті заявлено, що модель другої генерації на 20% економічніше колишньої: середня витрата палива по циклу WLTC становить 2,8 л / 100 км.